Dolomitterne 2012

Anna og Svend Hamborg, Thisted


hamborg@live. dk - anna.hamborg@skolekom.dk


Dolomitterne 2012Søndag den 27. maj 2012

Pegnitz syd for Bayreuth

Så er vores forhåbentlig lange og gode tur til Italien startet.

Vi forlod Danmark i strålende sol og utrolig dejlig sommervejr. I haven var paradisæbletræet ved at begynde at drysse de hvide kronblade, og de første rønnebærblomster var også ved at drysse. Undervejs konstaterede vi, at rapsmarkerne allerede var ved at se ”triste” ud, mens masser af tjørn blomstrede smukt. I vejsiden stod den vilde kørvel i fuld blomst og ind i mellem blomstrede engels græs lilla. Smukt! Hvordan mon alting ser ud, når vi vender hjem?

I dag har det været kørsels dag. Vi kom først af sted lidt i otte, men trafikken har været glidende og ikke så tæt, så det er bare gået der-ud-af.

Største problem var, da jeg fandt ud af, at jeg ikke havde fået tilmeldt min mobil til udenlandstjenesten, da jeg for et stykke sid siden skiftede selskab. Men et telefonopkald på Svends mobil hjem til Nina, kunne hurtig råde bod på skader.

Eneste øvrige problem var at finde et sted at overnatte. Vi er på vores jomfrutur med en GPS, og vi troede ikke rigtig på dens anbefaling af ruten til det indtastede overnatningssted, så vi fik lidt ekstra kørsel, men ikke noget af betydning.

I morgen kører vi videre til Østrig og håber på, at det gode vejr fortsætter.

Mange hilsner

Svend og AnnaMandag d. 28. maj

Zell Am See i Østrig

Vi ankom her til Zell Am See i Østrig ved middagstid. Vi har konstateret, at vi har valgt et par heldige dage at køre i. Lastbilerne har i stor stil stået stille på rastepladserne, og resten af trafikken har været begrænset, så også i dag gled det godt. Den sidste time var kørslen dog på almindelige veje, der var præget af, at de ligger i et land med høje bjerge.

Her er meget kønt med rigtig meget sne på bjergene, men desværre er vejret ikke så stabilt. Der driver regnbyger, så af og til er bjergtoppene væk.

Med i vores værelsespris var et kort til bl.a. en gratis sejltur på søen, så vi har været ude at sejle en ¾ time. Byens turister er præget af pensionister og arabere. Vores genboer er fra Australien, så de tilhører første kategori.

Vi har problemer med vores mobiltelefoner, så hvis vi skal kontaktes, er det mest sikre lige nu mailen.

Mange hilsner

Svend og AnnaTirsdag den 29. maj 2012

St. Ulrich i Italien

Ja, så har vi igen skiftet land. Det er lidt underligt, men Østrig, der er et ret lille land, grænser op til 7 forskellige lande, så her er ikke langt til et nyt land, men vi regner nu med at blive i Italien et godt stykke tid.

Vi havde egentlig planlagt at blive i Østrig i længere tid, men vejret viste sig ikke fra den bedste side i morges, så vi tog af sted.

I stedet for at vælge Hoch Alpen Strasse, hvor der formentlig var helt overskyet, valgte vi mere at køre i dalen, selvom vi også her kom pænt op i højderne. Der var helt tydeligt nysne på bjergene. Det var en meget smuk tur, og uden de store forandringer var vi i Italien. Dog blev vejen mærkbar dårligere.

Vi havde indstillet vores nye GPS på byen Bozen. Det er en by på omkring 100.000 indbyggere, og vi ville prøve, om vi kunne finde en butik, hvor vi kunne finde en ny køleboks til bilen, da vores medbragte desværre ” stod af”allerede i går. Nu skulle vores GPS bestå sin prøve. Vi søgte på indkøbscenter og trykkede den første den bedste mulighed og havde ikke haft en chance uden GPS-en. Vi blev ført godt og grundigt rundt, men endte i en parkeringskælder under et center, og heldet stod os bi. Den første butik vi så, var et stort Media Wold, og her tror jeg, de havde alt, hvad der kan sættes i en stikkontakt.

Dernæst gik vejen ud af byen, ind i en dal til bjergområdet Dolomitterne.

Her er fantastisk smuk, og vi føler ikke, at vi er Italien. Folk taler tysk her og byggestilen er den samme som i Tyrol. Dalen, vi er i, har for øvrigt været så isoleret, at folk taler en dialekt af latin!

Vi bor i nat på en B og B i en skisports by og har en fantastisk udsigt til meget smukke bjerge. Vi håber virkelig, at det gode vejr fortsætter, så vi kan se en helt masse mere af naturen her i området i morgen og måske i overmorgen.

Svends netforbindelse til mobilen er igen okay.

Kærlig hilsen

Svend og Anna

 

 

 

Onsdag d. 30.maj

St. Ulrich

Aldrig har vi kørt gennem så mange hårnålesving på en dag, ja vist ikke en gang på en hel ferie, som vi har gjort i dag. Vi har været på tur i Dolomitterne. De er udnævnt af Unesco til at være et af verdens smukkeste bjergområder, og det er med rette! Lodrette bjerge rager op i himlen næsten uanset, hvor man vender sig hen. Vi har kørt over adskillige pas over 2200 meters højde, og vejret har været super. Hvad mere kan man forlange?

Mange, mange steder er der skihejs, og jeg må sige, at det er ikke for tøsedrenge, de der står ned af de lifter!

I Østrig var turisterne pensionister og arabere. Her har vi set enkelte tyske busser med pensionister, men de, der dominerer, er motorcyklister og de ægte cyklister. Vi har nok ca. bevæget os af sted med 40 km i gennemsnit, så vi er blevet overhalet af begge grupper adskillige gange. Cyklisterne dog kun på vej nedad!

Vi har også passeret et pas, hvor vejmalingen tydede på, at der har været et nylig overstået cykelløb der. Måske et Giro del Italia? Hvad ved vi om den slags?

Vi har også glædet os meget over den dejlige blomsterflor, der er overalt, og som selvfølgelig bliver ekstra tydelig under vores mange, mange fotopauser.

Vi har også set et enkelt murmeldyr i dag.

Og ikke mindst, så har det været en fotodag uden lige.

Vi bliver i dalen en dag mere og regner med at tage en næsten bilfri dag i morgen.

Kærlige hilsner

Svend og Anna

 

 

 

Torsdag den 31. maj

St. Ulrich

Vi bestemte os til at tage endnu en nat på dette dejlige sted og så holde en afslapningsdag.

Da vi havde fået morgenmad satte vi os ned i deres have. Svend havde i går fotograferet nogle geder, og dem skulle jeg selvfølgelig se. Jeg kunne se, at der ganske for nylig var født et lille kid, for efterbyrden lå der stadig. Kiddet var meget lille og lå og sov. Lidt efter vågnede kiddet og dens brægen hidkaldte bonden, Kiddet var ganske rigtig lige født, bonden havde ikke set den, og han fik travlt med at lukke bukken ud af folden, så der ikke skulle ske noget med den lille. Vi fulgte således de første usikre skridt og det svære øjeblik med at finde patterne.

Mens vi sad i haven opdagede vi for os et par nye fugle: husrødstjert og italiensk spurv. Den sidste ligner en gråspurv, men den er anderledes. Vi fik fotos af begge.

Eftermiddagen blev brugt til at se et par meget fine udstillinger af træudskæringskunst. Dalen her har en 400-årig tradition for træhåndværk, og det har affødt mange fine kunstnere, men også stor produktion af træfigurer - fx julekrybber - der bliver håndlavet og håndmalet. Sammenlign måske med porcelænet på Det kongelige.

Ellers er dagen gået med læsning og med at nyde vejret og udsigten.

Desværre driller Svends knæ temmelig meget. Han har ikke ondt, når han kører og sidder stille, men så snart han skal gå, er det ikke godt. Vi tror dog, at vi vover os videre i morgen, men hvis knæet ikke bliver bedre, kommer vi hjem før planlagt.

Vi håber det bedste og nyder trods alt turen.

Kærlig hilsen

Svend og Anna

 

 

Fredag den 1. juni

Nu var det så planen, at vi skulle videre til Toscana, men Svends højre knæ volder store problemer. Det er ok at sidde, køre bil og tålelig at ligge, men hver gang vi skal gå lidt, begynder knæet at gøre meget ondt. Det er blevet værre i løbet af ugen, så vi må erkende, at der skal behandling til hurtigst muligt.

Toscana må vente til et andet tidspunkt, så vi vender næsen hjemad i dag og regner med at nå Hundborg lørdag eftermiddag.

Det blev en kort tur, men vi har trods alt oplevet Dolomitterne - og det var ikke så ringe.

Kærlig hilsen

Anna & Svend